bostader-sverige.se: Sälj bostad

Sälj bostad

Bostader-sverige.se hjälper dig med att hitta bostäder till uthyrning och till salu i hela Sverige. Klicka på varje stad för att läsa mer om för- och nackdelar för dig, eller starta en sökning efter tillgängliga bostäder för uthyrning eller försäljning genom att klicka på länkarna till höger. Du kan söka efter lägenheter, villor, rum, studentbostäder, fritidshus och tomter.

Icon CO2 neutral website English transparent.png

Prisrekord för lägenhet i Stockholm

Oscar properties har nyligen gjort klar med en försäljning av den större modellen. Det är en toppvång om totalt 125 kvadratmeter i Stockholm, belägen i Norra Tornen. Priset på 66 miljoner kronor gör lägenheten till en av de absolut dyraste - inte bara i Stockholm, utan även i Svealand. Inte så konstigt då att det dessutom blir en rekordförsäljning för Oscar properties. Läs mer om försäljningen på fastighetsvarlden.se här.

Stora planer för fler bostäder i Uppsala

Ikano bostad, tillsammans med Besqab och Uppsala kommun, har lagt grunden för ett projekt om cirka 1000 nya bostäder. Med andra ord, är tanken att skapa ett nytt kvarter i Sveriges fjärde största stad - kvarteret Ångkvarnen. Läs mer om satsningen på bostäder i Uppsala på fastighetsnytt.se här.

Tummen upp för fler studentbostäder i Malmö

Det tidigare godkännandet av cirka 400 nya studentbostäder i Malmö har nu utvecklats till att istället omfatta cirka 646 studentbostäder. Det är ytterligare en våning som ska ge de extra bostäderna, och hela bygget är tänkt att ligga ovanför matvarubutiken Willys. Läs mer om satsningen på studentbostäder i Malmö på fastighetsnytt.se här.

Så mycket har priserna stigit för ettor i Västerås

Över de senaste fem åren har priserna stigit rejält på bostäder runtom i landet. Västerås är inget undantag. Priset på ettor i Västerås har under denna perioden inte bara stigit - det har femdubblats. Närmare bestämt har det sedan 2012 stigit med 101 procent. Läs mer om prisutvecklingen för ettor i Västerås på Västerås tidning här.

Stort projekt i Jönköping ska skapa hem för 25000 personer

Det stora projektet Skeppsbron blir allt mer en realitet. Det har nu till exempel presenterats vilka som ska vara med och bygga fram den nya stadsdelen. Det blir HSB Göta, Skanska och SMUAB som kommer vara med och ta fram den västra delen av Skeppsbron, som också blir den första. Projektet med stadsdelen är långsiktigt och planeras pågå fram till och med 2044. Totalt planeras det för bostäder som ska rymma cirka 25.000 människor - vilket gör det till ett av de största bostadssatsningarna i hela Götaland.

130 nya hyreslägenheter - på bondgårdens plats

På den plats där - tills för bara några år sedan - Umeås mest centrala bondgård stod, planeras det nu för 130 nya hyresrätter. Precis som i övriga landet har det länge varit en stor efterfrågan på hyresrätter i Norrlands kuststad Umeå. Nu verkar det bli precis så. Få mer information om satsningen på Västerbotten-Kuriren här.

En grön djungel - bara ett stenkast från Örebro

Bland ett av de mest populära objekten just nu återfinns Kumla Hult Lägergård, ett härligt hus strax utanför Hallsberg. Det är en stor fastighet om cirka nio hektar. I priset ingår dessutom ett 5,7 hektar stort naturreservat med en skog av ädellövtråd.

– Det är som en grön djungel, med mycket hasselbuskar, och speciella blommor på marken, säger Agneta Andersson till NA BostadsPuls.

Läs mer om objektet i tidningen här.

Fler bostäder i Tyresö

Nu byggs det fler bostäder i Tyresö. Detta genom en satsning på den nya stadsdelen Wättinge, där man nu vill bygga sju byggnader om totalt cirka 150 bostäder. Utöver fler bostäder vill man även uppföra förskolor, äldreomsorg och andra väsentliga verksamheter. Läs mer om satsningen på Tyresö på fastighetsnytt.se här!

Beskedet som får studenterna att jubla i Uppsala!

Att det är svårt att finna studentbostad i Sveriges studentstäder är knappast någon hemlighet. Nu kommer dock glädjande besked för många blivande studenter. Uppsala kommun planerar nämligen att upprätta 450 nya studentbostäder . Läs mer om Svealands efterlängtade satsning på studentbostäder i Uppsala här.

Ökning av andrahandskontrakt lägenheter i Malmö

Antalet lägenheter för andrahandskontrakt ökade med ca 10% i fjol enligt Hem & Hyra. Man har kunnat bevittna ökningen runt om i landet men störst ökning för dessa typer av lägenheter har varit i Malmö. Antalet Blocketannonser för lägenheter i Malmö med andrahandskontrakt vad 978 stycket under 2017, jämförst med 891 stycken under 2016.   Här kan du läsa mer om denna ökning!